DODATNI TRIKI S KREDAMI ZA LASE ali KAKO POSKRBETI ZA NAJBOLJŠI UČINEK BREZ UNIČEVANJA LAS?

Krede za lase ti omogočajo super lepotno zabavo in kratkotrajno spremembo barve las, dinamiko v tvojem videzu in popestritev vsakdanjega izgleda. Kljub temu ti lahko prinesejo tudi nezaželjene posledice, kot so suhi lasje ali prebleda barva, če se zadeve ne lotiš pravilno. Koraki so preprosti, zato je škoda, da jih ne bi upošteval/a 🙂 S hitrimi in kratkimi navodili bi radi opozorili na pomembne korake, ki ti bodo v pomoč pri ustvarjanju optimalne barve las!

Krede:

 • NE poškodujejo las
 • NE vsebujejo alergenih sredstev
 • NE vsebujejo škodljivih substanc
 • niso trajne, ampak začasne barve, ki se ne vsedejo v sam las
 • & se sperejo, ko to želiš – s 1. pranjem!

shop-cover

NE KUPUJ POCENI IZDELKOV

Če si sposodiš navadne voščenke od tvojih otrok ali mlajših sorodnikov, in jih začneš nanašati na lase, ne pričakuj drugega kot bledo barvo (ali nobene barve) in uničene konice las! Voščenke so super za tja kamor spadajo, na papir 🙂 Za lase pa raje uporabi slikarske pastele (ne oljne!), kakršne so tudi lasne krede, vendar malo cenejše od slikarskih. Za krede, ki jih prodajamo v naši spletni trgovini, 100% jamčimo, da dobiš kvalitetne barve in lasem prijazne izdelke.

shop-cover

BLOND vs. TEMNI LASJE

Večina fotografij s kredami za lase na internetu prikazuje modele s svetlimi lasmi in tako pušča temnolaske v dvomih, če so mogoče izpuščene iz tega trenda. Nekateri celo pišejo, da se na temnih laseh krede sploh ne poznajo. Glede na izkušnje naših uporabnic lahko povemo, da to ne drži, imeli smo veliko strank s srednje do temno rjavimi lasmi in so bile zadovoljne z rezultati. Trik je, da si krede nanašaš na mokre lase – lahko po pramenih ali pa zadevo sprobaš naslednjič, ko si opereš lase. Pred sušenjem nanesi še kredo. Lahko tudi pomočiš kredo v vodo in potem naneseš na suhe lase. Rdečelaske nanašajte kredo na suhe ali mokre (odvisno od odtenka rdeče).

Temnolaske & krede za lase!

 • NI res, da krede ne delujejo na temnih laseh – JE pa res, da se bo treba malo znajti
 • tip lasu vsakega posameznika je drugačen, zato je zmotno reči, da na svetlih laseh krede primejo, na temnih pa ne
 • lase navlaži pred barvanjem, saj bo kreda tako bolj reagirala in spustila barvo
 • lahko pa jih najprej pobarvaš na belo, potem pa nadaljuješ z željeno barvno kredo
 • modra, roza, violet in podobne bodo najboljša izbira za rjave lase, ki imajo rdečo za svojo osnovno barvo
 • še mokre lase zlikaj z likalnikom za lase, šele POTEM jih rahlo razčesi & posuši s fenom!
 • na koncu jih učvrsti z lakom za lase
 • v pomoč ti bo tudi spodnji video!

NANOS KRED ZA LASE

Ker smo o pravilnem nanosu kred že pisali v navodilih, bomo tu predvsem poudarili, katerih napak NE delati med nanosom 🙂 Večina tutorialov in navodil na internetu nagovarja, da si pramene zvij v nekakšne svedrčke in drgni s kredo po njih. Uporabniki drgnejo po laseh pod čudnim kotom, kar nastrga lase in jih razcepi. Na koncu bodo izgledale kot slama. Pramen zato primi ravno, ne zvijaj, in po njem gladi s kredo SAMO v smeri rasti las (navzdol). To bo morda trajalo malo dlje od prej omenjenega postopka, ampak bo rezultat veliko lepši in bolj gladek.

Najbolje prodajane krede!

Kompleti 6 kred

Party – komplet 6 kred

9,70
16,70
9,70
16,70

Kompleti 6 kred

JUICY – komplet 6 kred

9,70
9,70

Kompleti 6 kred

GIRLY – komplet 6 kred

9,70
9,70
9,70
9,70

Najbolje je, da krede nanašaš samo na konice las, barvanje po celi glavi ne priporočamo. Če si res želiš pobarvati vse lase, je potem potrebna res hranljiva in intenzivna nega las (maska, balzam,…). Nanašanje kred na koren las bo lase zelo izsušil. Konice lažje prenesejo kakršnekoli posege v lase.

Po končanem barvanju, lase narahlo razčesi z mehko krtačo samo po površini las, da odstraniš odvečno kredo in prah. Svetujemo, da las ne obdeluješ še termično (kodralnik, figaro ali likalnik), saj bo to dodatno poškodovalo lase. res je, da je barva potem bolj obstojna, vendar lahko to dosežeš tudi z lakom za lase.

Najnovejši izdelki v trgovini!

16,70
16,70
9,70
9,70
9,70

SPIRANJE KRED ZA LASE

Najprej skrtači lase kot ponavadi, da ostraniš čim več krede z las. Sredstvo v kredi, ki veže barvo na lase, je drevesna smola, zato pri umivanju uporabi šampon, ki vsebuje citronsko kislino (ali katerokoli kislino), ki bo razgradila vso barvo na laseh. Če ga nimaš, dodaj navadnemu šamponu nekaj kisa. Nato uporabi masko (30 min) in balzam (10 min, čimbolj hranljiv, za poškodovane lase), da preprečiš kakršnokoli uničevanje las, sploh če boš krede uporabljal/a redno.

cover

Če boš upošteval/a naša navodila, ne bodo krede poškodovale tvojih las nič bolj kot kakšno likanje ali kodranje. Zato lahko v miru sprobaš nove barve, ki ne bodo trajno ostale na tvoji glavi!